Wie schrijft hier?

Toen ik begon deze blog in 2007 had ik nog nooit gebruikt een zaag voor dus dit was mijn eerste poging tot een cirkelzaag review. Ik ben een houtbewerker en zag liefhebber. Ik werk in een commerciële houtbewerkingswinkel, maar vind het ook leuk om kunst te maken en anderen te leren hoe dat te doen.

In deze review ga ik de verschillende kenmerken van een gemeenschappelijke cirkelzaagblad presenteren, wat ze betekenen voor een vakman en hoe ze in verschillende situaties te gebruiken. Ik ga ook de voordelen van het gebruik van de standaard bladen, evenals een paar van mijn eigen ontwerpen en verbeteringen uit te leggen. Als een extra opmerking wil ik vermelden dat het doel van deze site is om te helpen een open dialoog met andere gebruikers zaagen en om een bron van ideeën, informatie en inspiratie voor de nieuwelingen in de zaagbranche te bieden. Zoals de naam al doet vermoeden deze site heeft niets te maken met cirkelzaagbladen, hoewel ik misschien iets gemeen hebben met dat.

Ik heb dit altijd al willen doen omdat ik het graag doe. Ik werk al meer dan 25 jaar in de industrie en werk met veel cirkelzagen en ik heb nog nooit een cirkelzaag gezien die deze functie had. Het is echt een enorme stap voorwaarts, zo niet de grootste stap voorwaarts ooit.

Maar om erachter te komen wat het precies is moet je een beetje tijd hebben. Dus, als je wilt leren wat een cirkelzaag kan doen, zal ik je laten zien hoe ik ben begonnen met een cirkelzaag en wat voor verbeteringen ik in de loop der jaren heb aangebracht aan mijn gereedschap. U zult versteld staan om mijn werk te zien en hoeveel het is verbeterd. Ik hoop dat u er net zoveel van zult genieten als ik.

Ik ben geboren in Nederland en ging hier naar school.

Ik hou van dit bericht, want ik weet zeker dat veel mensen zullen geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Dit is wat ik heb gedaan: Ik heb een Google Doc-spreadsheet opgezet met enkele handige links naar artikelen, video's, boeken en tutorials. Ik heb een artikel geschreven over circulaire zaag veiligheid, met inbegrip van een aantal links naar een video en een voorbeeld how-to. En tot slot heb ik een nieuwe Facebook fan pagina gemaakt, zodat iedereen hun ervaringen kan delen. Ik heb geen idee of dit de beste manier om het onderwerp te communiceren. Wat zou efficiënter zijn? Zo zag de pagina er maandag uit: (Ik zal de nummers bijwerken in de dag nadat ik de eerste post op de nieuwe pagina te publiceren) Ik zou graag uw gedachten en ervaring horen met het gebruik van cirkelzagen.

Waarom ik dit doe

Mijn passie gaat over tools die het leven van mensen met een handicap makkelijker kunnen maken. Ik studeer aan de Universiteit Utrecht engineering bij een minor Informatica. Mijn interesse en expertise ligt in Industrial Automation, Computer Engineering en Robotica.

In de toekomst zal ik proberen om iets bij te dragen aan de site, zoals een artikel of een galerie, maar op dit moment zal ik gewoon houden draaiende en maak de foto's. Mijn favoriete tool aller tijden is de cirkelzaag, maar ook de Dremel en de draaibank zijn in hoge vraag. Ik ben erg blij om de eigenaar van de originele cirkelzagen te zijn, en om ze te zien blijven worden gebruikt in veel verschillende landen, waaronder in Australië en vele landen in Europa. Ik kan je nooit genoeg bedanken voor al je steun en al je vriendelijke woorden.